Imate pravo da proverite da li ste dobili uravo ono što ste i poručili!

Kalisi Vam nudi mogućnost da pre nego što platite robu, u trenutku isporuke, otvorite paket i proverite da li je tu sve ono što ste i poručili, kao i to da je je roba stigla neoštećena. Usluga „Otvaranje paketa pri isporuci“ obuhvata svu robu koju ste kupili preko našeg sajta, bez obzira na to da li ste fizičko ili pravno lice.

Kako usluga funkcioniše?

Prilikom isporuke možete zamoliti dostavljača da otvori paket i proveri stanje proizvoda u njemu.

Važno je da znate, da se ova usluga odnosi samo na spoljne (vidljive) faktore - da li ste dobili ono što ste poručili, oštećenje folije, paketa, vidljivo izlomljen sadržaj…, a ne i na to da li proizvod radi. Dakle, nemate mogućnost da na licu mesta testirate proizvod (proizvode).

Ukoliko ste nakon otvaranja utvrdili da je roba oštećena ili da niste dobili željeni proizvod, preporučujemo Vam da odbijete prijem. Da biste to uradili, neophodno je da u prisustvu kurira popunite zapisnik i potpišete ga, uz napomenu, da ne možete tražiti popunjavanje zapisnika nakon što kurir ode.

Ukoliko ste robu platili kešom kuriru, prilikom vraćanje će Vam i novac biti vraćen, a ukoliko ste platili preko sajta, prilikom poručivanja, Vaš novac će Vam biti uplaćen na račun u najkraćem roku.

Može se dogoditi da ste poručili više od jednog proizvoda i da se u paketu nalazi jedan koji nije ispravan. U tom slučaju, procedura podrazumeva da se vraća čitav paket.

Ko plaća troškove transporta?

Ako ste se odlučili da uslugu „Otvaranje paketa pri isporuci!”, troškove transporta plaća prodavac.